Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πραγματοποίησε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη πράσινη δράση με τίτλο «Καλά και Οικολογικά Χριστούγεννα».

Η δράση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στη Λαϊκή Αγορά Στροβόλου από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκαν δωρεάν αρωματικά φυτά στο κοινό, μέσα σε οικολογική σακούλα και υλικό με πλούσιες οικολογικές συμβουλές και ευχές για τα Χριστούγεννα.

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα εμείς θα σας μιλήσουμε για Πράσινη κατανάλωση, δίνοντας κάποιες απλές συμβουλές για τις αγορές των καταναλωτών που θα τους  βοηθήσουν  και θα βοηθήσουν και τον πλανήτη μας να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Δεν χρειάζονται μεγάλες, ριζικές αλλαγές για να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες και πράξεις είναι αρκετές για να κάνουν τη διαφορά και ευτυχώς, τα Χριστούγεννα μας δίνουν πολλές ευκαιρίες για να περάσουμε αξέχαστες εορταστικές στιγμές δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα, δείχνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον μας για τον πλανήτη μας.

Τα Χριστούγεννα μπορούν να είναι το ίδιο λαμπερά και γιορτινά με λιγότερη σπατάλη και ρύπανση.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

Κάνουμε φέτος τη διαφορά, καλώντας τους φίλους μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.