12 Αυγούστου – Μετά από διαβήματα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αστυνομία Κύπρου αποφάσισαν να αποστείλουν σκάφος της λιμενικής αστυνομίας το οποίο θα περιπολεί πλέον στη θαλάσσια περιοχή της Τηλλυρίας.

24 Αυγούστου – Το επαρχιακό γραφείο Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δέχθηκε καταγγελία για εκκοπή 2 πεύκων από το Δήμο Λευκωσίας , στην οδό Αυλώνος 9. Μετά από επί τόπου επίσκεψη και σε συνεννόηση με τους παραπονούμενους, αποτρέψαμε το συνεργείο του δήμου να κόψει τα 2 μεγάλα δέντρα. Μετά από διαμάχη με το συνεργείο του Δήμου Λευκωσίας και τους προϊστάμενους του Δήμου, καταφέραμε να σώσουμε τα δέντρα.

25 Αυγούστου – Το επαρχιακό γραφείο Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δέχθηκε καταγγελία πως στην οδό Έκτωρος στην Λευκωσία κόβονται δέντρα. Μετά από επί τόπου επίσκεψη και μετά από μαραθώνια επικοινωνία με τους προϊστάμενους του Δήμου, απετράπη η περαιτέρω κοπή δέντρων. Κόπηκαν 3 ελαιόδεντρα, ενώ μετά την παρέμβαση μας σώθηκαν δεκάδες δέντρα.

27 Αυγούστου – Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δέχτηκε καταγγελία πως η στάθμη του νερού στο φράγμα του Μαυροκόλυμπου στην Πάφο, έπεσε πολύ χαμηλά και κινδυνεύουν τα ψάρια και οι χελώνες να πεθάνουν. Μετά από επιτόπου επίσκεψη  και από επιστολή στο Τμήμα Υδάτων και Τμήμα Αλιείας,  το Τμήμα Υδάτων σταμάτησε την παροχή νερού για άρδευση από το συγκεκριμένο φράγμα. Σε περίπτωση που θα κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθεί νερό από το φράγμα του Ασπρόκρεμμου.