Καλαντάρι Ιανουαρίου

2 Ιανουαρίου – Μετά από επιστολή του κ. Γιώργου Περδίκη προς τον κ. Σωκράτη Χάσικο Υπουργό Εσωτερικών ημερομηνίας 29 Αυγούστου 2016 για απόρριψη των ιεραρχικών προσφυγών που αφορούν τις εγκαταστάσεις του πάρκου ζώων και πουλιών στους Αγίους Τριμιθιάς (Melios Zoo Park), ο Υπουργός μας απάντησε πως οι Ιεραρχικές Προσφυγές απορρίφθηκαν. Το Melios Park είναι πλέον και τυπικά παράνομο.

16 Ιανουαρίου – Μετά από πολλές ενέργειες και επιστολές της επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού ο παράνομος σκουπιδότοπος που βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ Ποταμιού και Ομόδους έχει περιφραχτεί ώστε να εμποδιστεί η ρίψη διαφόρων ειδών σκουπιδιών.

Καλαντάρι Φεβρουαρίου

6 Φεβρουαρίου – Ο Δήμος Στροβόλου αποφασίζει να απομακρύνει διαφημιστική πινακίδα που είχε τοποθετήσει σε χώρο πρασίνου στην οδό Χ’’Ιωσήφ μετά από διαμαρτυρία πολιτών και επιστολές του βουλευτή μας.
15 Φεβρουαρίου – Μετά από παρέμβαση του Επαρχιακού Γραμματέα Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σταμάτησε η παράνομη εκκοπή δρυών στο Στρουμπί.
23 Φεβρουαρίου – Μετά από παρέμβαση της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για καταγγελίες που δέχθηκε η Επιτροπή για απόρριψη μπετόν σε αργάκι στο Τσέρι, ο Δήμος Τσερίου μας ενημέρωσε πως άρχισε το καθάρισμα του ποταμού από το Δήμο και από την εταιρεία κατασκευής μπετόν

Καλαντάρι Μαρτίου

6 Μαρτίου – Μετά από παρέμβαση του Επαρχιακού Γραμματέα Πάφου Α. Ευλαβή, έγινε καθαρισμός του δρόμου αεροδρομίου – Πάφου από τους διοργανωτές του Μαραθωνίου που έγινε την Κυριακή 5/3/17. Οι διοργανωτές έστειλαν μήνυμα οι οποίοι μας ευχαριστούν για την παρέμβαση μας και απολογούνται γιατί δεν είχαν φροντίσει μετά το πέρας του Μαραθωνίου να μαζέψουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους.

8 Μαρτίου – Μετά από αίτημα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος το θέμα που αφορά την ρύπανση του φράγματος Πολεμιδιών και τη χρήση του φράγματος για αθλοπαιδιές (προπονήσεις αθλητών θαλάσσιου σκι). Μετά τη σχετική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος αναστάληκε κάθε δραστηριότητα στον υδατοφράκτη Πολεμιδιών.

24 Μαρτίου – Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου υπερψηφίστηκε ομόφωνα τροπολογία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για δέσμευση ποσού 7,1 εκατομμυρίων ευρώ από το συνολικό ποσό των 15,6 εκατομμυρίων που αφορούν επενδύσεις για τη CYTA HELLAS. Ο κ. Περδίκης για στήριξη της τροπολογίας ανέφερε ότι η βιωσιμότητα της CYTA HELLAS είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να συνεχίσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

29 Μαρτίου – Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε επιτέλους να εξετάσει τη δημιουργία ολιγομελούς ομάδας αστυνομικών, η οποία θα φροντίζει για τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων. Η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε με εισήγηση των Οικολόγων το 2012 και από τότε, παρόλο που έχουν γίνει αρκετά διαβήματα προς υλοποίησή της, ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με την άρνηση των αρμοδίων.

29 Μαρτίου – Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας τελικά το παλιό ΓΣΠ πέρασε στη δικαιοδοσία του Δήμου Λευκωσίας. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μαζί με τους ενεργούς πολίτες, συνέλαβαν για την αποτροπή μιας παράλογης πολιτικής απόφασης και μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο χώρος του παλιού ΓΣΠ θα μετατραπεί σε ένα πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Καλαντάρι Απριλίου

11 Απριλίου – Με γνωμάτευση του το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αναφορά του Πρόεδρου Αναστασιάδη της πρότασης νόμου μας για τον περί Ασυμβίβαστου προς την Άσκηση Καθηκόντων Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας Ορισμένων Επαγγελματικών και Άλλων Συναφών Δραστηριοτήτων τους (Τροποποιητικός) Νόμο του 2016, αναφορικά με τη σύγκρουση συμφερόντων αξιωματούχων του κράτους. Η πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Οικολόγοι ισχύει και είναι συνταγματική.

24 Απριλίου – Μετά από πολλές ενέργειες και επί τόπου επισκέψεις της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού και του Βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη για το θέμα εκκοπής υπερήλικων δέντρων στο χωριό Αρακαπάς λόγω διαπλάτυνσης δρόμου, έχουμε ενημερωθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ότι θα μελετηθεί σχέδιο μονοδρόμησης του εγκριμένου δρόμου ώστε να αυξηθεί το πλάτος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να σωθούν τα υφιστάμενα δέντρα.