Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζει τις απρόκλητες, άνανδρες ψεσινές επιθέσεις των κουκουλοφόρων, γνωστών-αγνώστων ενάντια σε κόσμο που το μόνο του «έγκλημα» ήταν το διαφορετικό του χρώματος και της καταγωγής του.

Η σημερινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κρίνεται ως ανεπαρκής ως προς το περιεχόμενό της. Η δε σημερινή εξαγγελθείσα εκ των υστέρων σύσκεψη δεν αναιρεί τις ψεσινές εικόνες.

Η Αστυνομία φέρει βαρύτατες ευθύνες καθώς άφησε τα γεγονότα να εξελιχθούν και άργησε να επέμβει. Ήταν γνωστό, μετά τα γεγονότα στη Χλώρακα, ποιος ήταν ο σκοπός της ψεσινής εκδήλωσης. Όταν βλέπεις κουκουλοφόρους, οπλισμένους με ρόπαλα να πορεύονται ως  Κου Κλουξ Κλαν, δεν περιμένεις να κτυπήσουν για να επέμβεις. Προστατεύεις και τον κόσμο και τα καταστήματά τους.

Καλούμε τον πρόεδρο τη Δημοκρατίας στη σημερινή σύσκεψη να δώσει σαφείς οδηγίες για τη μηδενική ανοχή που η Πολιτεία και τα συνταγμένα όργανα της, οφείλουν να επιδεικνύουν απέναντι σε τέτοιες οργανωμένες εγκληματικές πράξεις και παράλληλα να δώσει εντολή για το ξήλωμα και την παραδειγματική τιμωρία τόσο των συμμετεχόντων στις ψεσινές επιθέσεις όσο και των καθοδηγητών τους.