Η Επαρχιακή Συνέλευση Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών (ΚΟΣΠ), σε χθεσινή της συνεδρίαση αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα λάβουν χώρα τον Ιούνιο του 2024, έλαβε –ομόφωνα- την απόφαση υποστήριξης στον Δήμο Ανατολικής Πάφου, της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του κ. Νίκου Παλιού.

Κατόπιν των διερευνητικών συναντήσεων που πραγματοποίησε η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του ΚΟΣΠ, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για τον Δήμο Ανατολικής Πάφου, κ. Νίκο Παλιό, διαπιστώθηκαν οι ουσιώδεις συγκλίσεις μεταξύ των πολιτικών αρχών και στόχων του Κινήματος για την τοπική αυτοδιοίκηση και του προεκλογικού προγράμματος που εξήγγειλε ο υποψήφιος. Συνεπώς, όπως προβλέπουν οι καταστατικές διαδικασίες του ΚΟΣΠ, η εισήγηση της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου προωθήθηκε στην Επαρχιακή συνέλευση, όπου και υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο νέος δήμος θα προκύψει από τη συνένωση του Δήμου Γεροσκήπου και των Κοινοτήτων της Αγίας Μαρινούδας, της Αχέλειας, των Κονιών και της Τίμης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πολυετής και συνεπής παρουσία του κ. Παλιού στα κοινά και τον κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό δημόσιο βίο της Γεροσκήπου, σε συνδυασμό με το προοδευτικό και εκσυγχρονιστικό προεκλογικό του πρόγραμμα, θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την προώθηση της υποψηφιότητας του από την τοπική κοινωνία, ως της καταλληλότερης επιλογής για την θέση του Δημάρχου Ανατολικής Πάφου.

Ευχόμαστε, τόσο στον ίδιο, όσο και στους υπόλοιπους υποψηφίους του νέου δήμου, να έχουν έναν έντιμο, δημοκρατικό και πολιτικά πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών