Μετά και το νέο περιστατικό κακοποίησης παιδιού η κοινωνία της Κύπρου μένει άφωνη με την επαναλαμβανόμενη αδράνεια και ανικανότητα του κράτους να χειριστεί άμεσα τα θέματα βίας και κακοποίησης.

Όπως όλα δείχνουν από τις συνεχόμενες περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η υποστελέχωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας καταντά πλέον εγκληματική.

Πάει ένας και πλέον χρόνος που η Υπουργός Εργασίας παρουσίασε το νέο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ως πολλά υποσχόμενο και πρωτοποριακό. Δυστυχώς, τα γεγονότα τρέχουν και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, αφήνοντας πίσω θύματα για τα οποία υπόλογο παραμένει το κράτος.

Πρέπει επιτέλους το κράτος να λάβει μέτρα και να μεριμνήσει όπως γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ούτως ώστε να υπάρχει επαρκής στελέχωση και εκπαίδευση για να μπορούν να συντονίζονται και να δρουν άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και βίας.