Μετά από πολλές παρεμβάσεις της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου κατεδάφισε γεφύρι το οποίο χτίστηκε παράνομα στην παραλία Κοτσιά, στην Χλώρακα.

Το εν λόγω γεφύρι είχε κατασκευαστεί παράνομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας σε μια περιοχή όπου προκαλούσε προβλήματα στη βιοποικιλότητα και συγκεκριμένα στη βιωσιμότητα του χελιού που συναντάται στον χώρο και απειλείται  με εξαφάνιση. Μετά από πολλές προσπάθειες και αγώνες, επιτέλους σήμερα κατεδαφίστηκε από συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου (φωτογραφίες) 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την ευαρέσκεια μας που υλοποιήθηκε το διατάγματα κατεδάφισης και ευελπιστούμε να τροχοδρομηθούν διαδικασίες για να εκτελεστούν και άλλα διατάγματα κατεδάφισης – που δυστυχώς μένουν ανεκπλήρωτα – όπως π.χ. το διάταγμα που εκκρεμεί για την κτηνοτροφική μονάδα στους γκρεμούς του Χανουτάρη ιδιοκτησία της  Μητρόπολης Κύκκου.

Κατεδάφιση Γεφυριού 2Κατεδάφιση Γεφυριού 2