Η Παγκόσμια μέρα κατά της ομοφοβίας μας υπενθυμίζει τον σεβασμό που πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε προς τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Δυστυχώς τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων καταπατούνται και τις πλείστες φορές δεν τυγχάνουν του απαιτούμενου σεβασμού.

Οι διακρίσεις, ο ρατσισμός και η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, πραγματικότητα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει διαχρονικά τις εκδηλώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, συμμετέχοντας στην πρώτη εκδήλωση των ΛΟΑΤΚΙ που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 31 Μάϊου το 2014.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας ως Κίνημα Οικολόγων καταδικάζουμε τις διακρίσεις που γίνονται λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Καταδικάζουμε κάθε πράξη που πηγάζει από το μίσος κατά των ανθρώπων λόγω ταυτότητας, φύλου ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Εμείς υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, και την ίση μεταχείριση. Κάνεις δεν πρέπει να φοβάται και να δέχεται επιθέσεις λόγω διαφορετικότητας.

Βίντεο δηλώσεων του υποψήφιου βουλευτή Λευκωσίας κ. Άδωνη Γιάγκου: