Αύριο συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονική έκρηξη στο Μαρί με τις γνωστές δραματικές συνέπειες της για τη χώρας και τους ανθρώπους της. Τη μέρα αυτή, τιμάμε τους ήρωες, που έπεσαν για την πατρίδα.

Η ατιμωρησία όμως από μεριάς του κράτους, δε μας επιτρέπει να σταθούμε μόνο στην απαιτούμενη και δίκαιη τιμή στους νεκρούς ήρωες.

Καμία λεκτική συγνώμη από θεσμικούς εκπροσώπους, δεν είναι αρκετή ώστε να υποκαταστήσει το αίσθημα αδικίας που δημιουργεί η ατιμωρησία.  Καμία δήλωση δε μας αρκεί, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι αποτρέπονται στην πράξη ανάλογα περιστατικά.

Οι θεσμικοί λόγοι και τα βαθύτερα αιτία της καταστροφής -όπως περιγράφονται στην έκθεση της μονομελούς εξεταστικής επιτροπής του κ. Πολυβίου, ουδέποτε εξετάστηκαν επισταμένα. Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, έξι χρόνια μετά την καταστροφή που να βασίζεται στο πόρισμα Πολυβίου, που να οδηγεί σε βαθιά τομή στο πελατειακό σύστημα εξουσίας και αναξιοκρατίας που κυβερνά τη χώρα μας.

Αντίθετα αυτό το σαθρό και ανθρωποφάγο σύστημα, επιβίωσε τις οικονομικής κρίσης και τώρα πιο δυνατό, χύνει κροκοδείλια δάκρυα στους τάφους των αδικοχαμένων νεκρών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε και πάλι την αμέριστη συμπαράσταση μας, στους οικείους των ηρώων του Μαρί, και δίνουμε υπόσχεση πως σε ότι αφορά εμάς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για τιμωρία των ενόχων της μεγάλης αυτής τραγωδία. Δεν θα απόσχουμε προσπαθειών και κόπων, για να ανατραπεί το σαθρό σύστημα της αναξιοκρατίας που οδήγησε στην θυσία των παληκαριών του Μαρί.