Το τελευταίο περιστατικό της σύλληψης ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων και της Ιντίλ Εζέρ, διευθύντριας του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου στην Πρίγκηπο, είναι ένα ακόμα βήμα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιορισμού της δημοκρατίας στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι διώξεις αυτές, έρχονται σε συνέχεια των πρόσφατων συλλήψεων και άλλων ακτιβιστών, ατόμων με έντονη κοινωνική δράση, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τάνερ Κίλιτς, αλλά και χιλιάδων πολιτών, λαμβάνοντας τη μορφή μαζικής πολιτικής δίωξης οποιουδήποτε τολμά να αρθρώσει φωνή κριτικής προς το καθεστώς Ερντογάν.

Δυστυχώς η Τουρκία, με αφορμή την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετατρέπεται ολοένα και ταχύτερα σε ένα ανελεύθερο καθεστώς που παρασάγγας απέχει από τα πρότυπα των ευρωπαϊκών δημοκρατιών. Καλούμε άμεσα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της στροφής της Τουρκίας προς την τυραννία.

Αυτή την τυραννία θέλει να επεκτείνει η Τουρκία και στην Κύπρο με την επιμονή του Ερντογάν να εξαναγκάσει την Κύπρο να καταστεί προτεκτοράτο της, μέσω μιας συμφωνίας για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.