Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τη στοχοποίηση της βουλεύτριας μας, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή την ώρα που ψηφίζονται οι προϋπολογισμοί του κράτους για την χρονιά 2023.

Οι τραμπουκισμοί και τα όσα εισακούστηκαν, μέσω συνθημάτων από διαδηλωτές – υποστηρικτές του Γεώργιου Γρίβα και της εγκληματικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ Β’, είναι άκρως απαράδεκτα και μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω, στις σκοτεινές εποχές της δράσης της Χούντας. Οι ύβρεις και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο της βουλεύτριας μας αποπνέουν μίσος και δεν είναι ανεχτές.

Καλούμε την Αστυνομία Κύπρου, το Yπουργείο Δικαιοσύνης και όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν άμεσα. Τα όσα ακούστηκαν, έξω από το ναό της δημοκρατίας, δεν περιποιούν τιμή για την ιστορία του τόπου μας.

Τα αποψινά έκτροπα, λειτουργούν αναχρονιστικά για τη συλλογική μνήμη της Κύπρου και παραπέμπουν πίσω σε μαύρες εποχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου οι προδότες της Κύπρου, πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό, ξεπούλησαν το νησί μας με αποτέλεσμα σήμερα η μισή Κύπρος να είναι κατεχόμενη.