Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το περιστατικό που εκτυλίχτηκε στην Λάρνακα από τουριστικό σκάφος με τις εικόνες να παρουσιάζουν ένα κακομεταχειρισμένο καρχαρία για σκοπούς φωτογράφησης σε δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία της ΜΚΟ «Ενάλια Φύσις» ενημερωθήκαμε για το απαράδεκτο περιστατικό.

Σε δηλώσεις το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Φρύνη Ονουφρίου αναφέρει πως: « Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές ενάντια σε ζώα. Είναι φανερό από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ότι ο καρχαρίας υπέφερε και πως υπέστη ζημία με την παρατεταμένη παραμονή του εκτός νερού, αλλά και με τον τρόπο αλίευσης του από τις βραχιακές σχισμές.

Καλούμε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίας να εξετάσουν το σοβαρό περιστατικό καθώς φαίνεται πως δεν εφαρμοστήκαν οι πρακτικές και οι τρόποι σωστής διαχείρισης και απελευθέρωσης του καρχαρία. Συνεπώς δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί που προνοεί το νομοθετικό πλαίσιο».