Δεν έχουν τελειωμό οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας εις βάρος των Ελληνοκυπρίων. Ο Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Άδωνις Γιάγκου ανέφερε πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κίνηση του ψευδοκράτους να ανοίξει παραλιακό μέτωπο άλλων 500 μέτρων στην Αμμόχωστο, όπου έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες θάλασσας και γίνονται εργασίες για ανέγερση υποστατικών, όπως καφέ, εστιατορίων κτλ».

Επαναλαμβάνουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το άνοιγμα του Βαρωσίου και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την θετική εξέλιξη καταδίκης του γεγονότος στην προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ευελπιστούμε, ότι η ίδια ξεκάθαρη καταδίκη θα υιοθετηθεί και σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τέτοια εξέλιξη, θα αποτελούσε διπλωματικό όπλο για την πλευρά μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζουμε πως το Βαρώσι δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ. Το Βαρώσι ανήκει στους νόμιμους κατοίκους του. Αυτό που πρέπει να ξεχαστεί – με συνοπτικές διαδικασίες – είναι το «όνειρο» της Τουρκίας για λύση δυο κρατών.