Την ώρα της κορύφωσης των συνομιλιών τα κατεχόμενα προχωρούν την ενεργειακή σύνδεση με την Τουρκία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε την υιοθέτηση από την ψευδοβουλή της συμφωνίας μεταξύ των κατεχομένων και της Τουρκίας που περιλαμβάνει και τη μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία.

Την ώρα που κορυφώνονται οι συνομιλίες στο Κυπριακό η Τουρκία προχωράει ακάθεκτη στην έμμεση προσάρτηση των κατεχομένων, αφού η συνεργασία περιλαμβάνει θέματα ηλεκτρισμού, πετρελαίου, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Άραγε το ΑΚΕΛ ασπάζεται τις θέσεις του, φίλου και προσκείμενου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος το οποίο παρείχε στήριξη στο “νομοσχέδιο” αυτό;

Θα καταδικάσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ την στήριξη του ΡΤΚ, στην ενεργειακή διασύνδεση κατεχομένων – Τουρκίας;

Παράλληλα, καταδικάζουμε την προσπάθεια σπίλωσης της Ρωσίας, μετά και την σπίλωση της Ελλάδας από διεθνείς κύκλους, που δυστυχώς βρίσκει συμπαραστάτες και στην Κύπρο.

Ορισμένοι θέλουν να παρουσιάσουν τη Μόσχα να επιχειρεί να καταστρέψει τη συμφωνία επανένωσης της Κύπρου, με δημοσιεύματα σε ξένο Τύπο.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι η Ρωσία ήταν από τις λίγες εάν όχι, η μοναδική μεγάλη δύναμη που τόνισε ότι επιθυμεί λύση χωρίς κατοχικό στρατό στην Κύπρο.

Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζήτησε με επιστολή του εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκο Κοτζιά.

Στην επιστολή εκφράζεται για μία ακόμη φορά η στήριξη του Κινήματος προς τον κ. Κοτζιά και εκφράζεται η επιθυμία για νέα συνάντηση γνωστοποιώντας παράλληλα και τις θέσεις που καταθέσαμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου σε σχέση με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.