Χαιρετίζουμε την απόφαση για μετακίνηση δύο παράνομων υποστατικών στις περιοχές Αργάκα και Γιαλιά εντός 10 ημερών, καθώς δραστηριοποιούνται παράνομα εδώ και καιρό.

Συγκεκριμένα τα παραθαλάσσια μπαράκια λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες άδειες, ούτε περιβαλλοντική έγκριση λόγω της ευαισθησίας της περιοχής, όπου εμπίπτει εντός της ζώνης προστασίας Νατούρα 2000 και προστασίας των παραλιών χελωνών. Οι επιπτώσεις από τη λειτουργία τους είναι πολύ σοβαρές και αποχαρακτηρίζουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός Γραμματέας Πάφου κ. Ανδρέας Ευλαβής αναφέρει πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαχρονικά είμαστε ενάντια στις αυθαιρεσίες εις βάρος του περιβάλλοντος και των παραλιών. Θεωρούμε μείζονος σημασίας να προστατεύονται κατάλληλα οι ζώνες προστασίας Νατούρα 2000. Καλούμε τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα και σε άλλες μετακινήσεις παράνομων υποστατικών όπου και εάν εντοπιστούν. Ήδη μετά από καταγγελίες και μετά από τις δέουσες ενέργειες της Επαρχιακής Πάφου του Κινήματος έχει μετακινηθεί περίπτερο που λειτουργούσε παράνομα την παραλία Ασπρόκρεμου δίπλα από το ξενοδοχείο Άνασσα».

Πρέπει επιτέλους να μπει “φρένο” στις αυθαιρεσίες εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.