Αφέθηκε στα χέρια της Κυβέρνησης η διαχείριση του  Συνεργατισμού, εντελώς ελεύθερη να εφαρμόσει τους σχεδιασμούς με ευθύνη όλων των πολίτικων κόμματων (πλην Οικολόγων) και αποδεικνύεται τώρα ότι η λάθος διαχείριση αλλά και η απραξία, σε ορισμένα εκ των θεμάτων, εν τέλει οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε εκφράσει τις ανησυχίες του μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2018. Κανείς όμως εκ των Κυβερνώντων δεν άκουγε αλλά αντίθετα για προεκλογικούς λόγους προτίμησαν να μιλήσουν για υπόσκαψη του Συνεργατισμού και να φιμώσουν κάθε κριτική. 

Αποδεικνύεται όμως ότι υπονομευτές του Συνεργατισμού είναι η ιδιά η κυβέρνηση και όσους διόρισε για να εφαρμόσουν τις πολιτικές της. Πλέον φοβόμαστε ότι τους κακούς χειρισμούς θα πληρώσει για ακόμα μια φορά ο κυπριακός λαός.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (που όλο αυξάνονται), το πάγωμα των αναδιαρθρώσεων αλλά και την προσπάθεια ξεπουλήματος του Συνεργατισμού.