Παρά τις έντονες κινητοποιήσεις για τις παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσες πολυκατοικιών, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστούν σχετικές άδειες από τις τοπικές αρχές όπως προνοεί η νομοθεσία, με έντονη δυσαρέσκεια και με λύπη μας διαπιστώνουμε πως οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας (ΚΚΤ) συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έλαβε καταγγελία για παράνομη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο στη Λευκωσία. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος κ. Γιώργος Ηλιάδης, επικοινώνησε άμεσα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και το Δημαρχείο Λευκωσίας, και μετά μετέβη επιτόπου στο σημείο όπου κατόπιν διαβημάτων και κινητοποίησης των κατοίκων το συνεργείο αποχώρησε από τον χώρο. Στη συνέχεια έγινε εκ νέου προσπάθεια του συνεργείου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσει την κεραία στον χώρο και απομακρύνθηκαν ξανά μετά από άμεση κινητοποίηση – και πάλιν – των κατοίκων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαχρονικά αγωνίζεται εναντίον της αυθαίρετης τοποθέτησης των ΚΚΤ, ιδιαίτερα εντός οικιστικών περιοχών. Στεκόμαστε σταθερά εδώ και δεκαετίες στο πλάι των κατοίκων των επηρεαζόμενων περιοχών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

 ΚΚΤ 3ΚΚΤ 3ΚΚΤ 3