Έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια, χωρίς καμιά προσπάθεια από την πλευρά της Κυβέρνησης για να αποζημιωθούν οι πληγέντες από την κατάρρευση των τραπεζών και δη οι κάτοχοι αξιογράφων.

Οι Κυβερνώντες επέδειξαν πλήρη αδιαφορία στην περίπτωση των κατόχων αξιογράφων, όπως άλλωστε και με τους κουρεμένους καταθέτες, παρόλο που για όσους έχουν «θυσιαστεί» για να μπορέσει σήμερα η οικονομία να παρουσιάζει βελτιωμένους δείκτες, η πολιτεία όφειλε να υιοθετήσει και υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό, βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχέδιο αποζημίωσης. Μια τέτοια εισήγηση είναι η δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Αντ’ αυτού, Πρωτόδικο Δικαστήριο ανέλαβε τον ρόλο αυτό και όπως πληροφορούμαστε προ ημερών δικαίωσε πολίτη ο οποίος από τον Μάρτιο του 2013 είδε τα αξιόγραφά του, αξίας 1.8 εκατομμυρίων, να μηδενίζονται!

Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου μπορεί να αποτελέσει, έστω και έξι σχεδόν χρόνια μετά, το εναρκτήριο λάκτισμα για τις αποζημιώσεις των κατόχων αξιογράφων, πρόβλημα για το οποίο η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Την ίδια ώρα θυμίζουμε ότι πριν ένα περίπου χρόνο είχαμε τις τροπολογίες που είχε καταθέσει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για αξιοποίηση μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για την αποκατάσταση όσων υπέστησαν ζημιές βάσει της απόφασης του Μαρτίου του 13’.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε την προεκλογική επικοινωνιακή «κομπίνα» της κυβέρνησης για τα 25 εκατομμύρια. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να επανέλθει με τροποποίηση του νομοσχεδίου και επανακατάθεση των 25 εκατομμυρίων (και άλλων).

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης έχει ζητήσει από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.