Όσα αναφέρονται στο σημερινό άρθρο της εφημερίδας “Σημερινή”, εφόσον ισχύουν, είναι δηλωτικά της κατάστασης διαπλοκής μεταξύ κυκλωμάτων λαθροθηρίας και μέρους των διωκτικών αρχών.

Είναι εξωφρενικό να υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για υποθέσεις λαθροθηρίας και αυτές να μην αξιοποιούνται, παρά κατ’ ελάχιστον, προκειμένου οι εγκληματίες να συνεχίζουν την ομολογουμένως κερδοφόρα επιχείρηση τους, ο τζίρος της οποίας φτάνει τα 15 εκ. ευρώ το χρόνο.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης είχε μεταφέρει πρόσφατα καταγγελίες περιβαλλοντικών οργανώσεων για τη νέα ηγεσία του ουλαμού πρόληψης λαθροθηρίας και συγκεκριμένα για σχέσεις με τον υπόκοσμο, αλλά και για στελέχη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επαναλαμβάνουμε πως για να σταματήσει η εκτεταμένη συγκάλυψη των περιπτώσεων λαθροθηρίας, απαιτείται ουσιαστική πολιτική βούληση. Δυστυχώς, οι πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές, αλλά και το γεγονός ότι βουλευτές σχεδόν από όλα τα κόμματα σπεύδουν να αγκαλιάσουν τις διαμαρτυρίες ορισμένων που διεκδικούν…. το δικαίωμα στην παρανομία, δίνουν το μήνυμα προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.