Εδώ και χρόνια το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει αναδείξει δεκάδες σκάνδαλα και έχει δώσει μεγάλους αγώνες κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Πρόκειται για περιπτώσεις που πολλοί προσπάθησαν να κουκουλώσουν, αλλά η επιμονή μας για διαφάνεια και τιμωρία απέτρεψε τα σχέδια τους.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι, για το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών το κυνήγι των σκανδάλων δεν ήταν προεκλογική μόδα. Να είναι σίγουροι όλοι ότι, πάντα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή προστατεύοντας το δημόσιο πλούτο και κυνηγώντας όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα, βάζοντας το δάχτυλο στο… μέλι.

Όπως και στην περίπτωση με το σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Ο πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης ανέδειξε το θέμα που έχει να κάνει με το ενδεχόμενο καταβολής μιζών, με φερόμενους εμπλεκόμενους εργολάβους και πρώην δημοτικούς συμβούλους.

Στην επιστολή του ο κ. Περδίκης διερωτάται γιατί στην προκειμένη περίπτωση οι ανακριτικές Αρχές (ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας) δεν προχώρησαν σε συλλήψεις υπόπτων, όπως έπραξαν κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ).

Η απάντηση της Αστυνομίας ότι, “μελετήθηκε το μαρτυρικό υλικό και κρίθηκε ότι δεν δικαιολογείτο στο παρόν στάδιο η αίτηση για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Δικαστήριο” , δε μας καλύπτει, αλλά θα περιμένουμε τα αποτελέσματα και των επόμενων ερευνών.

Άλλωστε και αφού πλησιάζουμε σιγά σιγά προς την Άνοιξη θυμίζουμε την κυπριακή παροιμία ” αν εν μήλο εν να ανθίσει”.

Θα φανεί λοιπόν, στο τέλος εάν θα πιάσει λαγό η Αστυνομία. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι, το παρελθόν έχει δείξει ότι εάν, δεν υπάρξουν συλλήψεις, οι εμπλεκόμενοι δεν ανοίγουν το στόμα τους. Υπενθυμίζουμε την περίπτωση Βέργα, ο οποίος μόνο μετά τη σύλληψη του άρχισε να αποκαλύπτει στοιχεία για τις υποθέσεις του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.