Δυο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Ακάμα τα κόμματα αποφάσισαν να θέσουν σήμερα στην Ολομέλεια και να καταλήξουν σε ένα ψήφισμα που να καταδικάζει τις κακόβουλες πυρκαγιές,  να ζητά άρση των παρανομιών και προστασία της φύσης, ενώ όμως από την άλλη χαιρετίζει τις κυβερνητικές ενέργειες για την περιοχή και καλεί σε άμεση εφαρμογή του τοπικού σχεδίου (ζώνες για ανάπτυξη στον Ακάμα), για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών γης.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό προσχέδιο του ψηφίσματος διαμορφώθηκε σε συνεργασία του Κινήματος Οικολόγων με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ.  Στη συνέχεια οι τρεις βουλευτές της Πάφου από τον ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ κατέθεσαν άλλο σχέδιο του  οποίου οι πρόνοιες του συγκρούονταν με το προηγούμενο. 

Η προσπάθεια να υπάρξει συμβιβασμός οδήγησε σε ένα ψήφισμα που δεν έχει συνοχή και συνέχεια.

Δεν μπορείς π.χ. να ζητάς να γίνει αμέσως τοπικό σχέδιο πριν την ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000.

Κάποιοι ετοιμάζουν την οικοπεδοποίηση της χερσονήσου για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών γης για ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή ενός από τους μοναδικούς βιότοπος «για μια χούφτα ψήφους».