Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να διορίσει διυπουργική επιτροπή για να μελετήσει ένα σχέδιο αξιοποίησης του χώρου της κρατικής έκθεσης στην περιοχή της Έγκωμης.

Διαβάζουμε για εγκατάσταση Υπουργείων και άλλων κρατικών υποδομών, στοιχεία που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα δημόσια.

Θυμίζουμε ότι σε εκείνη τη δημόσια συγκέντρωση οι πολίτες της Έγκωμης ζήτησαν να διεξαχθεί δημοψήφισμα και υποστήριξαν το αίτημα για δημιουργία ενός αστικού δάσους/πάρκου στην περιοχή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας) επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι ο χώρος της κρατικής έκθεσης στην Έγκωμη πρέπει να αναπτυχθεί κυρίως ως ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου. Η δυτική Λευκωσία έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αστικό δάσος όπως αυτό της Αθαλάσσας στην Ανατολική Λευκωσία.

Δεν θέλουμε άλλο άσφαλτο και μπετόν.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίζει για ακόμα μια φορά ερήμην των πολιτών. Σπέρνει θύελλες και θα εισπράξει καταιγίδες λαϊκής αντίδρασης.