Οι κάτοικοι του Μιτσερού και των γειτονικών χωριών είναι αγανακτισμένοι – και με το δίκιο τους – καθώς οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης είναι να επιβαρύνουν περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιοχή τους, με την μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων που κλείνουν στην περιοχή Ιδαλίου και Τσερίου, σε κρατική γη στο Μιτσερό, πλησίον των Αγίων Ηλιόφωτων και της Κάτω Μονής.

 

Για ακόμη μια φορά, μετά από επανειλημμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, χωρίς δυστυχώς να πετύχουν θετική ανταπόκριση από τους αρμόδιους, αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου στις 11:00 π.μ. οι κάτοικοι συγκεντρώνονται σε μια ακόμα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας.

 

Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας κ. Γιώργος Περδίκης τόνισε πως «Εμείς επαναλαμβάνουμε πως είναι απαράδεκτο να θεωρείται ως πολυτέλεια ο καθαρός αέρας και η ησυχία για τους κατοίκους του νησιού μας. Η υγεία των παιδιών και των κατοίκων σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα κλείσουν τα «αυτιά», και τα «μάτια» οι αρμόδιοι και θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες που τους αναλογούν, άλλα και να πράξουν ανάλογα.

 

Τονίζουμε ακόμη μια φορά πως η ρύπανση δεν πρέπει να μετακινείται αλλά να καταργείται! Και η παρανομία δεν πρέπει να επιβραβεύεται».