*Δήλωση της Αναπληρώτριας Προέδρου κ. Έφης Ξάνθου

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό είναι πλέον καθημερινοί. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων παραμένει στα ύψη. Χθες ενημερωθήκαμε πως τα δημόσια νοσοκομεία και τα πλείστα ιδιωτικά έχουν γεμίσει με ασθενείς, αφού παρέπεμψαν ασθενή από Λεμεσό στην Αμμόχωστο λόγω πληρότητας στις υπόλοιπες επαρχίες.

Δυστυχώς, παρά τα δεδομένα από την πανδημία φαίνεται πως σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται πως έχουμε απώλειες ζωών, αλλά και επιδείνωση της κατάστασης της υγείας των συνανθρώπων μας επειδή δεν έχουν πλέον πρόσβαση στα νοσοκομεία μας λόγω της πληρότητας τους.

Οι δε δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου για πολλοστή φορά προκαλούν το κοινό αίσθημα και λογική. Είναι εξαιρετικά λυπηρό να βλέπει κανείς άτομα που τυγχάνουν σεβασμού και τυφλής αφοσίωσης από συνανθρώπους μας να συμπεριφέρονται με τρόπο επιπόλαιο και χωρίς να αφιερώνουν λίγο χρόνο για να αναλογιστούν τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις τους σε συνανθρώπους τους. Δεν είναι αυτή την συμπεριφορά που μας διδάσκει η θρησκεία μας και η κοινή ανθρωπιά που έπρεπε να μας διέπει όλους σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και ενσυναίσθησης.

Για πολλοστή φορά καλούμε τον κόσμο που δεν έχει επιλέξει να εμβολιαστεί να προχωρήσει να το κάνει. Για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τον κόσμο που δεν μπορεί να εμβολιαστεί για λόγους υγείας ή λόγους ηλικίας. Για να μη στερούμε την περίθαλψη, την έγκαιρη διάγνωση, ή θεραπεία από συνανθρώπους μας λόγω υπερπληρότητας των νοσοκομείων μας.