Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής σημειώθηκε μια θετική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου περί σύστασης και λειτουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) προέκυψε το ερώτημα πού θα πρέπει να καταλήγουν τα ποσά που προκύπτουν από το αποθεματικό της ΡΑΕΚ. Μετά από αξίωση μελών της Επιτροπής και εισήγησης του βουλευτή του Κινήματος μας και μέλους της εν λόγω Επιτροπής, κ. Σταύρου Παπαδούρη, η Υπουργός Εμπορίου κ. Νατάσα Πηλείδου αποδέχτηκε όπως τα ποσά αυτά μεταφέρονται στο Ταμείο ΑΠΕ ΕΞΕ, αντί να καταλήγουν στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας, όπως προνοούσε το αρχικό νομοσχέδιο. Μια σημαντική τροποποίηση στο νομοσχέδιο που στέλνει τα σωστά μηνύματα.

Σε δήλωση του ο βουλευτής του Κινήματος κ. Σταύρος Παπαδούρης δήλωσε τα εξής: «Χαιρετίζουμε την υιοθέτηση της πρότασης μου από την Υπουργό, αφού πρόκειται για μια πράσινη πρόταση και εντάσσεται στα πλαίσια εφαρμογής πολιτικών για στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη.  Υπενθυμίζουμε ότι από το Ταμείο ΑΠΕ ΕΞΕ εκταμιεύονται ποσά τα οποία επωφελούνται πολίτες και νομικά πρόσωπα για έργα που στοχεύουν σε πράσινες πολιτικές, όπως πχ είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για οικιακή χρήση. Αποτελεί πράσινη πολιτική προς όφελος του περιβάλλοντος καθώς και τα οικονομικά των πολιτών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις μέσω της δραστηριοποίησης των βουλευτών μας στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές για περισσότερο πράσινο στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών».