Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος συζήτησε σήμερα το θέμα «Οι ενδεχόμενες αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από την πιθανή δημιουργία πάρκου κροκοδείλων», που ενέγραψε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων κ. Γιώργος  Περδίκης.

Στη σημερινή συζήτηση διαφάνηκε για άλλη μια φορά ότι οι θέσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στο θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε μια πιθανή δημιουργία πάρκου κροκοδείλων δικαιώνονται.

Όπως είχαμε τονίσει επανειλημμένα, υπάρχει έλλειψη της απαιτούμενης τεχνογνωσίας που απαιτείται για την διαχείριση ενός πάρκου κροκοδείλων. Αυτό άλλωστε υπογράμμισε ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής σήμερα η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου. 

Έχει εγερθεί επίσης και το θέμα ενδεχόμενων λοιμώξεων αλλά και του ιού του Δυτικού Νείλου, με το Υπουργείου Υγείας να αναφέρει ότι μπορεί να εισαχθεί κροκόδειλος που να φέρει τον υιό αλλά αυτός να μην ανιχνευθεί, γιατί θα βρίσκεται σε στάδιο εκκόλαψης.

Ένα ακόμη μείζον θέμα, το οποίο τέθηκε επί τάπητος, είναι και το γεγονός ότι απαιτείται μεγάλη ποσότητα νερού για την συντήρηση του εν λόγω πάρκου, την ώρα που οι ανάγκες σε άλλους τομείς ύδρευσης και άρδευσης δεν μπορούν να καλυφθούν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε όλους τους ευαίσθητους περιβαλλοντικά πολίτες, αλλά πρωτίστως τους ίδιους τους κατοίκους της Άχνας, να μην υποκύψουν στα σχέδια για την κατασκευή του πάρκου.