Οι κάτοικοι του Μιτσερού και των γειτονικών χωριών είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι, καθώς οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης θα επιβαρύνουν περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιοχή τους, με την μετακίνηση του ασφαλτικού εργοστασίου.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας κ. Γιώργος Περδίκης παρευρέθηκε σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Μιτσερού σχετικά με την Μελέτη Οσμών για την εγκατάσταση του ασφαλτικού εργοστασίου στο Μιτσερό – Κ. Μονή. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως: «Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση της μελέτης για τις οσμές στην ευρύτερη περιοχή Μιτσερου – Κ. Μονής. Το συμπέρασμα είναι ότι η περιοχή είναι ήδη εξαιρετικά βεβαρημένη, πέραν των επιτρεπόμενων ορίων. Εντούτοις παρατηρούμε την κυβέρνηση να επιμένει εγκληματικά στην εγκατάσταση του εργοστασίου στην περιοχή αυτή.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο να θεωρείται ως πολυτέλεια ο καθαρός αέρας και η ησυχία για τους κατοίκους του νησιού μας. Η υγεία των παιδιών και των κατοίκων σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Τονίζουμε ακόμη μια φορά πως η ρύπανση δεν πρέπει να μετακινείται αλλά να καταργείται! Και η παρανομία δεν πρέπει να επιβραβεύεται. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κίνηση “Κοινότητες εν Δράση” και να παλεύουμε με τους κατοίκους της περιοχής για να χαίρουν του αυτονόητου δικαιώματος στην υγεία και στον καθαρό αέρα».