Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου τα ετήσια περιβαλλοντικά βραβεία 2023 στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα. Τα περιβαλλοντικά βραβεία αποτελούν θεσμό για το Κίνημα και απονέμονται σε άτομα και οργανισμούς που με τη δράση τους συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κινήματος κος. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο Υπουργός Γεωργίας κ. Πέτρος Ξενοφώντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν άτομα, φορείς και οργανώσεις που ξεχώρισαν στον τομέα του περιβάλλοντος.

Οι βραβευθέντες είναι οι εξής:

agno zero waste grocery, Για τη δημιουργία του 1ου καταστήματος προϊόντων μηδενικών αποβλήτων στην Κύπρο

Anonymous for the Voiceless Κύπρου, Για τη δράση τους στην εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την εκμετάλλευση των ζώων

Let’s make Cyprus Green, For promoting public awareness of the detrimental effects of human activities on our environment

Martin Clark, For his leadership on Green Village Initiative in Cyprus

Zero Food Waste Cyprus, Για το συνεπές, εξελισσόμενο και παραγωγικό τους έργο στη μείωση της σπατάλης τροφίμων (Βραβείο από Νεολαία Οικολόγων)

Βίκυ Νιούλικου, Δημοσιογράφος – παραγωγός, Για την προβολή εκπομπών με θέματα οικολογικού περιεχομένου

Ομάδα Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει», Για τον αγώνα τους για διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματος των κατοίκων να ζουν σε ένα καθαρό κι υγιές περιβάλλον

Ομάδα πρωτοβουλίας Για Μια Ανθρώπινη Έγκωμη, Για τον αγώνα τους για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Έγκωμης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μικρή δεξίωση στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τα μέλη και φίλους του Κινήματος που μας τιμήσαν με την παρουσία τους σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά για το Κίνημα μας.