Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουνίου τα ετήσια περιβαλλοντικά βραβεία 2022 στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα. Τα περιβαλλοντικά βραβεία αποτελούν θεσμό για το Κίνημα και απονέμονται σε άτομα και οργανισμούς που με τη δράση τους συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κινήματος κος. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Κλέλια Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν άτομα, φορείς και οργανώσεις που ξεχώρισαν στον τομέα του περιβάλλοντος.

Οι βραβευθέντες είναι οι εξής:

–        Έλενα Κουνέ – Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης – Για το τραγούδι «Κάθε Λεπτό Σημαντικό», Β’ Δημοτικό Σχολείο Παλαιομετόχου Σχολική χρονιά 2019 – 2020.

–        Γιάννης και Πολυδώρα Κακουλλή – Για τη λειτουργία περιβαλλοντικού, μη-κερδοσκοπικού καταστήματος – «Δεύτερη ζωή» με σκοπό την ανταλλαγή και επαναχρησιμοποίηση διάφορων οικιακών ειδών.

–        Δρ. Νικολέττα Χριστοδούλου – Για την έμπνευση και δημιουργία του προγράμματος   «Σχολείο του Δάσους για Παιδιά».

–        Καταφύγιο Γαϊδουριών Κύπρου – Για τη συνεχή φροντίδα ή/και παροχή καταφυγίου σε οποιοδήποτε γαϊδούρι ή μουλάρι στην Κύπρο χρειάζεται βοήθεια.

–        Γεωργία Σώσειλου – Βιολόγος και Μελισσοκόμος – Για την επιχειρηματική της δράση και τη δημιουργία του Κέντρου Μέλισσας & Φύσης Ecophysis.

–        Σάββας Σάββα – Σύμβουλος υγιεινής και Ασφάλειας – Για την υποδειγματική εθελοντική του προσφορά στην κοινωνία και το περιβάλλον.

–        Κοινότητα τρεις ελιές – Το πρώτο οικολογικό χωριό της Κύπρου με προσπάθεια προσαρμογής στην «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

–        Gardens Of the Future – Για την πρωτοβουλία τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για βιώσιμη αλλαγή.

–        Πολιτιστικός περιβαλλοντικός όμιλος Χλώρακας – Για την ενεργή τους δράση σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος.

–        BirdLife Cyprus – Για την δράση τους σε θέματα προστασίας των πουλιών, των βιοτόπων τους και της βιοποικιλότητας της Κύπρου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τα μέλη και φίλους του Κινήματος που μας τιμήσαν με την παρουσία τους σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά για το Κίνημα μας.