Ακόμα μια φορά βλέπουμε ότι η ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικό σχεδιασμό οδηγεί σε καταστροφές και προβλήματα. Επίσης πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν όλοι ότι η κλιματική αλλαγή επιβάλλει την αλλαγή και των σχεδίων αφού έχουν αλλάξει λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουν αλλάξει οι παράμετροι και οι ποσότητες. Πολλές φορές  στην ουσία δεν είναι ανάπτυξη αλλά μια πρόσκαιρη ικανοποίηση συμφερόντων.

Τα καιρικά φαινόμενα που έδωσαν βροχές σε ορισμένες περιοχές της Κύπρου, αποκάλυψαν και φέτος το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε έντονη βροχόπτωση στην Κύπρο. Το αποκορύφωμα των πλημμυρών ήταν για ακόμα μια φορά στη Λάρνακα, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Επίσης αυτή η κατάσταση είναι και αποτέλεσμα ελλιπούς προετοιμασίας από τους Δήμους, τους οποίους καλούμε να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη των φρεατίων, ώστε να μην επαναληφθούν οι ίδιες καταστροφές.  Δεν γίνεται να συναντούσε αρχές του φθινοπώρου σχάρες γεμάτες σκουπίδια και δενδρύλλια που ξεφυτρώνουν από τα φρεάτια των οχετών.