Στις 8/6 εγκαινιάσαμε μια εκστρατεία με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου – ΟΠΑΚ με στόχο την εφαρμογή μιας περιβαλλοντικής πολιτικής για τη διαχείριση των δέντρων επί των πεζοδρομίων, προκειμένου να επιτύχουμε πράσινα και ελεύθερα πεζοδρόμια.

Το περασμένο Σάββατο σε ένα δρομάκι του Καϊμακλίου δυστυχώς ένας παραπληγικός συμπολίτης μας έχασε άδικα τη ζωή του επειδή το πεζοδρόμιο ούτε ελεύθερο ήταν, ούτε πράσινο για να μπορεί να υπάρχει ασφαλής διακίνηση. 

Στις 08 Ιουνίου 2019, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου – ΟΠΑΚ σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσίασαν τον κώδικα πρακτικής για τη διαχείριση των δέντρων στα πεζοδρόμια και κάλεσαν την Ένωση Δήμων και κοινοτήτων να τον υιοθετήσει.

Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν από κοινού συναντήσεις με Δήμους και κοινότητες ανά την Κύπρο, διαμοιράστηκε το συμφωνηθέν μνημόνιο για την προστασία του δικαιώματος διακίνησης για  πεζούς και άτομα με αναπηρίες και για την προστασία του περιβάλλοντος και ζητήθηκε η εφαρμογή του.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, την ίδια ώρα όμως με απευθύνουμε με τον πιο έντονο τρόπο έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές όπως διασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση σε πεζοδρόμια. Είναι άδικο να χάνονται ζωές ή να συμβαίνουν ατυχήματα επειδή τα πεζοδρόμια μας δεν είναι ελεύθερα και καθαρά από εμπόδια.