Μετά τις διαμαρτυρίες του Συνδέσμου Δικαιωμάτων Φυλακισμένων για τις άσκοπες μεταφορές φυλακισμένων οι οποίοι ήταν στοιβαγμένοι σε κλούβες μεταφορών της Αστυνομίας εν καιρό κρίσης της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ οι υποθέσεις τους είχαν αναβληθεί τελικά, ανακοινώθηκε ότι δεν θα μεταφέρονται στα δικαστήρια όσοι υπόδικοι ή κατάδικοι αντιμετωπίζουν υποθέσεις και οι οποίες θα αναβληθούν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση της Αστυνομίας καθώς θεωρούμε πως οι κεντρικές φυλακές είναι ένας χώρος υψηλού κινδύνου και είναι πραγματικά απαράδεκτο να μην τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να μην συμμορφωνόμαστε στους νέους κανόνες, πόσο μάλλον η Αστυνομία με τους φυλακισμένους.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα στις φυλακές σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου δικαιωμάτων των φυλακισμένων, όμως η ζημία θα μπορούσε να είχε ήδη συμβεί.

Δεν θα δώσουμε συνέχεια στις προσβλητικές αναφορές του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σαββίδη ο οποίος φαίνεται να ενοχλήθηκε γιατί το Κίνημα ανέδειξε το πρόβλημα με τις άσκοπες μετακινήσεις των φυλακισμένων. Τέτοια ώρα δεν χρειάζονται οι άσκοπες αντιπαραθέσεις. Αρκεί που εφαρμόστηκε το «πάταξον μεν, άκουσον δε».