Φαίνεται πως ούτε με τη λήξη της θητείας της η απερχόμενη κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς, τους νόμους, την άποψη των ειδικών και τους πολίτες. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής μεθοδεύει την έκδοση της Πολεοδομικής Άδειας πριν την ολοκλήρωση της θητείας της απερχόμενης κυβέρνησης για το πολυώροφο κτίριο στην οδό Κινύρα στη Λευκωσία, ζητώντας από τον Δήμο Λευκωσίας-που είναι η αρμόδια πολεοδομική αρχή- να του παραδώσει το φάκελο της υπόθεσης.

Η επιμονή του απερχόμενου υπουργού Εσωτερικών κ. Ν.Νουρή για αδειοδότηση οκταώροφου ή και δεκαώροφου πύργου μέσα στην Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα (ΠΕΧ) Λήδρα Πάλας είναι χαρακτηριστική μιας ακραίας αυθαίρετης πράξης για την οποία ο ίδιος θέλει να πάρει προσωπικά την ευθύνη. Είχε προηγηθεί δυο φορές η απόρριψη και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία της αίτησης από την αρμόδια πολεοδομική αρχή (Δήμος Λευκωσίας) για χορήγηση της αιτηθείσας πολεοδομικής άδειας. Είχε προηγηθεί η σαφής και πλήρως τεκμηριωμένη αρνητική τοποθέτηση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Τμήματος Αρχαιοτήτων, του ΕΤΕΚ (κατά τον νόμο, τεχνικού συμβούλου του Κράτους), πλείστων περιβαλλοντικών και πολιτιστικών φορέων (Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, ΠOAK, ICOMOS), των κατοίκων Αγίου Ανδρέα και των Φίλων της Λευκωσίας.

Η ευθύνη δεν θα βαρύνει μόνο τον υπουργό Εσωτερικών αλλά και ολόκληρη την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρό της καθώς και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που μόλις πρόσφατα έπλεξε το εγκώμιο του κ. Νουρή υποσχόμενος πως, «αν εκλεγεί, θα  τον αξιοποιήσει και στη δική του κυβέρνηση».

Η βιασύνη του κ. Νουρή να “τακτοποιήσει” πριν τις προεδρικές εκλογές την υπόθεση του πολυώροφου στην οδό Κινύρα- με τη γνωστή πλέον προσωπική του σχέση με τον αιτήτη «developer»- θέτει υπό αμφισβήτηση τη βεβαιότητα νίκης που θέλει να προβάλει η κυβερνητική παράταξη.

Αν ο κ. Νουρής είναι τόσο σίγουρος ότι θα παραμείνει στη θέση του υπουργού εσωτερικών γιατί βιάζεται να τακτοποιήσει το θέμα πριν τις εκλογές;