Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις επερχόμενες διπλές εκλογές. Στην παρουσία πλήθους κόσμου, σε μια κατάμεστη Δημοσιογραφική Εστία, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι έξι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της συνεργασίας των Οικολόγων με την κίνηση Αιχμή και την Ένωση Κυπρίων, αλλά και οι υποψήφιοι του Κινήματος στις δημοτικές εκλογές της περιφέρειας Λευκωσίας και τους κατεχόμενους Δήμους και Κοινότητες.

Στην εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «ρίξε ΠΡΑΣΙΝΟ στο μαύρο, απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, ο πρόεδρος της Αιχμής, Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης και ο Τουρκοκύπριος αγωνιστής και δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης οι έξι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές: Οζ Καραχάν, Μαρία Κολά, Βάσω Πελεγκάρη, Σταύρος Παπαδούρης, Άλκης Παπής και Πέτρος Χριστοδούλου.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες και σημαντικές γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι λαοί σε Κύπρο και Ευρώπη αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, την οικολογικής υποβάθμισης και της περιβαλλοντικής καταστροφής, της φτωχοποίησης και των κοινωνικών ανισοτήτων, της διαπλοκής και της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας. Σε αυτό το περιβάλλον, σημείωσαν, καλούμαστε να δώσουμε στους πολίτες της Κύπρου μια καθαρή πρόταση, έχοντας ένα κοινό στόχο: να ρίξουμε πράσινο στο μαύρο και να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο μια πράσινη, προοδευτική φωνή! Διεκδικούμε, υπογράμμισαν, με αξιώσεις την εκλογή Ευρωβουλευτή από το πράσινο ψηφοδέλτιο και την προώθηση προοδευτικών πολιτικών σε Κύπρο και Ευρώπη.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

Δείτε σε βίντεο την εκδήλωση:

 

Η ομιλία του Προέδρου του Κινήματος στην εκδήλωση με θέμα “Παρουσίαση υποψηφίων στις τοπικές εκλογές και Ευρωεκλογές 2024”