Η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια βιώνει μια από τις πιο μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η περιβαλλοντική καταστροφή ως αποτέλεσμα των έργων των ανθρώπων , της αχόρταγης κερδοσκοπίας και της αλόγιστης ανάπτυξης έφτασε πλέον στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα να απειλεί ακόμα και την επιβίωση του ανθρώπινου γένους.

Ως αποτέλεσμα αντιμετωπίζουμε πλέον την κλιματική κρίση με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, τις πλημμύρες, την ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ανθρώπινες κοινωνίες καταστρέφονται και εκατομμύρια αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να αποφύγουν την πείνα, τις αρρώστιες και τον πόλεμο.

Εμείς ως Οικολόγοι δεν γιορτάζουμε την 5η Ιουνίου. Δεν έχουμε τίποτα για να γιορτάσουμε.

Αντίθετα προειδοποιούμε ότι αν δεν παρθούν-και κυρίως υλοποιηθούν-  οι αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν προ 20ετίας, τότε το σήμερα και το μέλλον είναι ζοφερό για την ανθρώπινη φυλή στον πλανήτη Γη.

Και δεν υπάρχει σχέδιο Βήτα, δεν υπάρχει πλανήτης Βήτα.

Με την ευκαιρία της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών θα παρουσιάσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Café Pieto στην οδό Λήδρας στις 10:30 π.μ, τις προτάσεις των Οικολόγων για μια Πράσινη και Οικολογική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γ. Περδίκης μαζί με εθελοντές του Κινήματος Οικολόγων θα μοιράζουν γλάστρες με λουλούδια στο κοινό σε περίπτερο που θα λειτουργήσει από τις 11.00 μέχρι τις 12.00 στην είσοδο της Πλατεία Ελευθερίας.

Το πλαίσιο πολιτικής για μια Πράσινη και Οικολογική Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος και έχει υιοθετηθεί από τους υποψήφιους που στηρίζει το Κίνημα στις προσεχείς εκλογές.