Το νερό στο φράγμα της κοινότητας Πέρα Πεδί, το οποίο χρησιμοποιούν οι γεωργοί της περιοχής για άρδευση των χωραφιών τους, μολύνθηκε από λύματα που φεύγουν από τον βιολογικό σταθμό στις Πλάτρες.

Στη σημείο των διαρροών μετέβη ο Συντονιστής των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Ανδρέας Ευλαβής, όπου διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος από τα λύματα που φεύγουν από τον βιολογικό σταθμό στις Πλάτρες. Κατόπιν ενεργειών του Κινήματος στο σημείο μετέβησαν λειτουργοί της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, όπου έλαβαν δείγματα από τα λύματα του αποχετευτικού, όπου διαπιστώθηκε πως το νερό το οποίο έρεε στον ποταμό και κατέληγε στο φράγμα του χωριού Πέρα Πεδί, δεν ήταν επεξεργασμένο.

Αποφασίστηκε όπως τα λύματα μεταφέρονται με βυτιοφόρα στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων στο Βατί για να σταματήσει η μόλυνση του νερού από τα νερά του αποχετευτικού. Όπως πληροφορηθήκαμε, στις πρόνοιες του συμβολαίου υπάρχει δέσμευση όπως τα λύματα να επεξεργάζονται και να χρησιμοποιούνται για πότισμα του γηπέδου του χωριού και ακόμη δύο σημεία, αλλά να μην πηγαίνει το νερό – επεξεργασμένο και μη – στον ποταμό που οδηγεί στο φράγμα.

Την Παρασκευή 21/08, ο Συντονιστής των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Ανδρέας Ευλαβής, θα μεταβεί εκ νέου στο Πέρα Πεδί και στα σημεία που έχουν γίνει καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής συνοδεία μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου.

ΠλάτρεςΠλάτρεςΠλάτρεςΠλάτρεςΠλάτρες