Ο βουλευτής του Κινήματος κ. Σταύρος Παπαδούρης και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών δήλωσε τα εξής: «Αν και συνήθως αποφεύγουμε να ασκούμε κριτική στις αποφάσεις δικαστηρίου, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία μας με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει με προνομιακό απαγορευτικό διάταγμα certiorari προηγούμενο του διάταγμα, που απαιτούσε την των εκροών καταθέσεων που είχαν προκύψει μεταξύ των ημερομηνιών 16 – 27 Μαρτίου 2013 αποκάλυψη από τραπεζικά ιδρύματα και άλλους πιστωτικούς οργανισμούς.

Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε κάθαρση και καταπολέμηση της διαφθοράς στον τόπο μας, όταν τα ίδια τα δικαστήρια βοηθούν στην συγκάλυψη εγκλημάτων; Οι ημερομηνίες που ζητήθηκαν βέβαια δεν καλύπτουν όλες τις εκροές (που ξεκίνησαν πολύ πιο πριν την απόφαση για το κούρεμα στις 15 Μαρτίου 2013) αλλά είναι οι ημερομηνίες που τα τραπεζικά ιδρύματα ήταν κλειστά και η Κεντρική Τράπεζα είχε απαγορεύσει την διενέργεια συναλλαγών με εγκύκλιο της.

Θυμήθηκαν τώρα, 8 χρόνια μετά, ότι η επιστολή του τότε διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας δεν τους είχε αποσταλεί ποτέ και άρα δεν είναι δεσμευτική! Επιπλέον, αποφάσισαν λέει να άρουν το προηγούμενο διάταγμα γιατί δεν φαίνεται να παραβιάστηκε ο εν λόγω νόμος, ούτε θεωρεί πως η παραβίαση του διατάγματος της κεντρικής τράπεζας είναι παραβίαση του νόμου, άρα γιατί να γίνει αποκάλυψη ποιοι είναι αυτοί οι πελάτες των τραπεζών που κατάφεραν να βγάλουν τα λεφτά τους από την Κύπρο ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές και να κουρευτούν μόνο οι υπόλοιποι!

Δεν βάζουμε μυαλό φαίνεται σε αυτό τον τόπο. Έχει γίνει τέχνη η εξαπάτηση των νομοταγών πολιτών, και το ίδιο το σύστημα φαίνεται πως τους βοηθά. Το θέμα αυτό πάντως πρέπει να απασχολήσει την κοινοβουλευτική επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών με την έναρξη των εργασιών της πάλι τον Σεπτέμβριο και θα στείλω επιστολή προς τούτο στον πρόεδρο της άμεσα».