Θετικό το γεγονός πως θα γίνει εκ νέου έλεγχος των πολιτογραφήσεων που έγιναν έως το 2018, όπως ανέφερε εχθές το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο έλεγχος που θα αναλάβουν τρεις ανεξάρτητοι οίκοι από το εξωτερικό και η οδηγία να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις αλλά και οι διαδικασίες, όπως επίσης και το ενδεχόμενο ανάκλησης υπηκοοτήτων μας βρίσκει θετικούς όμως πιστεύουμε πως μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζει πως η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας της παραχώρησης υπηκοοτήτων σε Καμποτιανούς, είναι τόσο ξεκάθαρη και τα γεγονότα τόσο κρυστάλλινα, που θα έπρεπε να υπάρξει απόφαση για άμεση ανάκληση των υπηκοοτήτων και διερεύνηση των ευθυνών γιατί κάποιοι αρμόδιοι δεν είδαν αυτά τα δεδομένα. Η περίπτωση των Καμποτιανών δεν αφορά κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα αλλά εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων π.χ. βασανιστήρια.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, ανέφερε πως «είναι θετικό στοιχείο θα είναι και η ψήφιση της πρότασης Νόμου που έχει ενώπιον της η Βουλή από το Κίνημα Οικολόγων, για τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα αλλά και σε ό,τι αφορά τα γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι «ήδη έχουν εισρεύσει πολλά δισεκατομμύρια στην Κύπρο από αυτή την ιστορία. Αυτοί όμως που τα επωφελήθηκαν – κατά τη δική μας άποψη και εκτίμηση – είναι συγκεκριμένοι κύκλοι. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στον κομματικό χώρο αλλά και στον οικογενειακό χώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Όλα αυτά τα δυστυχή γεγονότα δεν μπορεί κανένας να τα σβήσει με όσα προστατευτικά μέτρα αν λάβει από τούδε και στο εξής. Σε μεγάλο βαθμό η ζημιά έχει γίνει», κατέληξε ο Πρόεδρος του Κινήματος.