Ο κ. Α. Νεοφύτου συνεχίζοντας την εκστρατεία εκφοβισμού και δημιουργίας φοβικών συνδρομών στον κυπριακό λαό, προειδοποίησε για επερχόμενο εθνικό τσουνάμι στο κυπριακό. Με βάση τα λεγόμενα του ο σεισμός Τουρκιά θα πλήξει σύντομα το νησί μας με τα σχέδια της για διχοτόμηση της Κύπρου. 

Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Νεοφύτου είναι ότι η Τουρκία μέσω των συνομιλίων προσπαθεί τα τελευταία σαράντα τέσσερα χρονιά να νομιμοποιήσει μια μορφή διχοτόμησης που θα της επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του νησιού. 

Όταν αντελήφθη  ότι αυτός ο στόχος της έχει καταστεί ανέφικτος -λόγω της πεισματικής άρνησης των Κυπρίων να αποδεχτούν τα όποια διχοτομικά σχέδια – προωθεί ένα παρόμοιο σχέδιο που συγκλίνει στο ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή στη διχοτόμηση και τον έλεγχο ολόκληρου του νησιού. 

Αν η Τουρκία ετοιμάζεται να ταρακουνήσει τα νερά της αν. Μεσογείου ως ένας άλλος φοβερός εγκέλαδος και να δημιουργήσει ένα “εθνικό τσουνάμι” – κατά την παρομοίωση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου – ο κυπριακός λαός με ψυχραιμία και συγκροτημένο σχέδιο πρέπει να λάβει από τώρα τα μέτρα του : “να απομακρυνθεί από τις παραλίες και να πιάσει τα βουνά”. 

Χωρίς πανικό και αψυχολόγητες ενέργειες οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα εμπλεκόμενα συμφέροντα, να ενισχύσουμε τις συμμαχίες της χώρας μας και την αποτρεπτική μας δύναμη. Κι όχι από το πρωί ως την νύχτα να κλαίμε και να μοιρολογούμε.