Στη βουλή,  το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρουσίασε σήμερα στις 10:00 το πρωί το κοινοβουλευτικό του έργο για την Σύνοδο Β’ της ΙΑ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Μέσω της κοινοβουλευτικής παρουσίας του, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που παρουσιάζονται καθημερινά ενώπιον του, τιμώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ψήφο του κυπριακού λαού, ο οποίος το επέλεξε να είναι στη Βουλή.

Το Κοινοβουλευτικό έργο στο σύνολό του, το οποίο αποτελείται από το νομοθετικό έργο, δηλαδή η παρέμβαση σε επίπεδο επιτροπών και ολομέλειας, κατάθεση γραπτών τροπολογιών σε νομοσχέδια και προτάσεις νόμου, αρθρογραφία για τα νομοσχέδια στα οποία γίνεται παρέμβαση, συνεργασία με μέλη και φίλους του Κινήματος για εξέταση των νομοσχεδίων και διαμόρφωση τελικών θέσεων και η την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την υποβολή ερωτήσεων προς τα αρμόδια υπουργεία και με την εγγραφή θεμάτων για συζήτηση στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, παρουσιάστηκε μέσα από αναλυτικά γραφήματα και γραφικές παραστάσεις. 

Το έργο αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των ενεργών μελών του Κινήματος που ακούραστα αποτελούν τους βασικούς συνεργάτες των Οικολόγων.  Ταυτόχρονα, οι Πολίτες αποτελούν ένα από τους βασικότερους πυλώνες συνεργασίας με το Κίνημα και με την επαφή και τις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει μαζί τους, συμβάλουν με την σειρά τους στο Κοινοβουλευτικό έργο που παράγεται.

Θα ακολουθήσει δημόσια παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου την Τετάρτη (10/10/18) στις 7:30 στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα» στη Λευκωσία. Ο δημόσιος απολογισμός και η διαδικασία ανατροφοδότησης με το κοινό, είναι μια πάγια κοινοβουλευτική πρακτική για το Κίνημα, αφού εφαρμόζεται απο το 2002 μέχρι σήμερα αδιαλείπτως.

 Επισυνάπτεται κείμενο με τον Απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου των Βουλευτών Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη και κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, καθώς και η παρουσίαση

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ_ΕΡΓΟΥ_Δημοσιογραφική_Διάσκεψη.docx

Παρουσίαση_κοινοβουλευτικού_έργου_Σεπτ.2017-Ιουλ.2018_Δημοσιογράφοι.ppt