Έχει περάσει περισσότερο από μια βδομάδα και δεν έχει κοπάσει ακόμα ο σάλος για την καταστροφή με χρήση βαρειών μηχανημάτων και φωτιάς, του δάσους ακακιών στην περιοχή της ωοτοκίας των χελωνών στην Λίμνη Πόλης Χρυσοχούς.

Αύριο Τετάρτη 3/4/2019 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος θα συζητήσει το θέμα της καταστροφής του δάσους Μαυραλή και των πιθανών επιπτώσεων στην παραλία ωοτοκίας των χελωνών, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη.

Η θέση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι ότι πρέπει επιτέλους ο αρμόδιος πολιτικός υπεύθυνος, δηλαδή ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, να αποδεχθεί ότι υπάρχει ζήτημα και να διορίσει ερευνώντα λειτουργό ο οποίος θα διερευνήσει τις πιθανές ευθύνες κατά τρόπο ενδελεχή και πλήρη. Όσα ακούγονται δημόσια μόνο σύγχυση και προβληματισμό προκαλούν.

Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι θα εφαρμόσουν άμεσα και αειφόρα μέτρα για αντιμετώπιση των κινδύνων και βεβαίως να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος για τα νεογέννητα τους ερχόμενους μήνες χελωνάκια του είδους careta – careta.

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών θα επαγρυπνά για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα συνεχιστεί η καταστροφή. Για το σκοπό αυτό, θα ενημερώσει για την καταστροφή τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.