Η συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΡΙΚ αλλά και οι δηλώσεις του σήμερα στο ΚΥΠΕ, προκαλούν ερωτήματα σε σωρεία ζητημάτων, για τα οποία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Νίκος Αναστασιάδης θα έπρεπε να είχε πολιτικές απαντήσεις και όχι να παραμένει σε τοποθετήσεις που γεμίζουν τον λαό με αγανάκτηση και πικρία.

Για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δεν είναι αισιόδοξος εφόσον υπάρχει εμμονή στην αριθμητική ισότητα ή τον έλεγχο όλων των αποφάσεων με όπλο τη θετική ψήφο, γεγονός που ανατρέπει την ισότητα και την μετατρέπει σε δύναμη της μιας εκ των δυο κοινοτήτων να επιβάλλει τις δικές της αποφάσεις στην άλλη.

Αναφορικά με τα θέματα οικονομίας, δηλαδή την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και το θέμα του Συνεργατισμού, ο κ. Αναστασιάδης αρκέστηκε να μας επιβεβαιώσει ότι το success story καταρρέει. Προφανώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν νιώθει να απειλείται η καρέκλα του.

Εντύπωση προκαλούν οι αναφορές του ΠτΔ στο ΚΥΠΕ, σε σχέση με το σκάνδαλο του Συνεργατισμού. Ισχυρίστηκε ότι «ήταν θέμα συνείδησης για εμένα αν και κατά πόσο απλά θα αποφύγω το πολιτικό κόστος αποδεχόμενος την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών»! Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να διασώσει τον Υπουργό Οικονομικών, αντί να σώσει την κυπριακή οικονομία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι και η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης έχει αποτύχει κι αυτό πλέον είναι τόσο φανερό που ούτε με επικοινωνιακές ατάκες κρύβεται, ούτε με ωραιοποίηση της κατάστασης. Η παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, είναι πάγιο αίτημα πρώτιστα της κοινωνίας και ύστερα των πολιτικών και των κινημάτων.