Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε αχρείαστο το σάλο και την αντιπαράθεση που ξεσηκώθηκε γύρω από την κατάσταση των κυπριακών νοσοκομείων. Άραγε, ο Υπουργός Υγείας δεν γνωρίζει ότι η κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία παραμένει τραγική; Θέλει την αντιπολίτευση να του το υποδείξει; Και γιατί αντιδρά με αυτόν τον τρόπο έναντι της κοινής διαπίστωσης ότι στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχει ακόμα αλλάξει τίποτα από την ψήφιση του ΓΕΣΥ;

Υπενθυμίζουμε στον κ. Παμπορίδη ότι στη συμφωνία του Προεδρικού, τον Ιούλιο του 2016, όπου εξασφάλισε την πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων για προώθηση των νομοσχεδίων του ΓΕΣΥ (γι αυτό αργότερα μιλούσε για Ιούδες) περιλαμβάνεται η παράγραφος 5, κατά την οποία η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι στο μεταξύ θα προχωρήσει σε αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών και αντιμετώπιση των ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία.. Κάτι τέτοιο είναι πανθομολογούμενο ότι δεν έγινε, ή δεν έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Συστήνουμε λοιπόν στον Υπουργό αντί να εμπλέκεται στον προεκλογικό, να βρει τρόπο να επιλύσει τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων και να μην περιμένουμε το ΓΕΣΥ, ως από μηχανής Θεό να το κάνει.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών γνωρίζουμε πως η ψήφιση του νόμου ήταν ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι και ισχυρά συμφέροντα που θίγονται από τη λειτουργία του ΓΕΣΥ και θα προσπαθούν ως την τελευταία στιγμή να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Με αυτούς τους κύκλους ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε σε κάθετη αντίθεση και αντιπαράθεση. Δεν χωρεί καμμιά καθυστέρηση στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Απαιτούμε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα.