Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, μετά από αίτημα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έγινε ακρόαση όλων των φορέων που εμπλέκονται στο υπό εξέταση έργο στο Πέρα Πεδί, ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει. Υπενθυμίζουμε, πως η υπόθεση του τεμαχίου που ανήκει στην οικογένεια του κ. Αναστασιάδη που επιβεβαιώθηκε ότι περιλαμβάνεται στο έργο, θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Βάσει και όσων συζητήθηκαν, είναι σαφές πως το σχεδιαζόμενο έργο στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο περιβάλλον, αφού μόνο για την ολοκλήρωση της κατασκευής προβλέπεται η κοπή 2.200 δέντρων, ενώ την ίδια ώρα είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι που εκφράζονται για πιθανή υποβάθμιση των υδάτινων πόρων στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος, κ. Θεοπέμπτου, το κακό προηγούμενο περιπτώσεων όπου οι προβλέψεις των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην πράξη δεν τηρούνταν, δε μπορεί να μας επιτρέψει παρά να είμαστε κάθετα αντίθετοι στο έργο  αυτό. Πολλώ δε μάλλον, που ο ίδιος ο σχεδιασμός προνοεί για καρατόμηση μέρους του δάσους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τους ενεργούς πολίτες να αντισταθούν σε ένα σχέδιο που καταστρέφει το περιβάλλον, υποβιβάζει την ποιότητα ζωής και θέτει σε κίνδυνο τους υδάτινους πόρους της περιοχής, για να καρπωθούν κέρδη κάποιοι επενδυτές.