Η επιλογή του Προέδρου Αναστασιάδη να μην απαντήσει ως σήμερα, στην επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σαφής ένδειξη της αντίληψής του για τη λειτουργία των θεσμών: Απαξίωση όταν αυτοί εντοπίζουν σφάλματα στην πολιτική του.

Την ίδια ώρα σημειώνουμε τις απαξιωτικές αναφορές του φιλοκυβερνητικού Τύπου κατά του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ίδιος ο Πρόεδρος την επιστολή του κ. Μιχαηλίδη για τον ΟΠΑΠ.

Η αντιμετώπιση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με έναν τόσο ιταμό τρόπο, μόνο οργή μπορεί να προκαλεί, ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα, όπως η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, από την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί να ζημιώνεται με ποσά εκατομμυρίων.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραμένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος, με τη ζημιά των 50 εκ. ευρώ να την χρεώνεται το κράτος και κατά συνέπεια οι πολίτες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε προσωπικά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον περίγυρο του, να διακόψουν έστω μερικώς τον προεκλογικό και να ασχοληθούν με τα μείζονα θέματα που ζημιώνουν τους πολίτες και το κράτος. Ταυτόχρονα καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να σταματήσει, έστω και τώρα, να καλύπτει τις υπουργικές γκάφες.