Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση για την ανέγερση του νέου μεγάρου της Βουλής πάνω στις αρχαιότητες στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε τοποθετηθεί έντονα αρνητικά.

Η περίφημη συνύπαρξη του νέου μεγάρου με τις αρχαιότητες, καθώς και ο ξεπερασμένος σχεδιασμός (αφού τα σχέδια έγιναν πριν από δεκαετίες) ανεβάζουν το κόστος της κατασκευής.

Φτάνοντας στο σήμερα, με λύπη διαπιστώνουμε πως πιστώσεις πέραν των €19 εκατομμυρίων συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2020 που αφορούν το νέο κτήριο της Βουλής.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζει – για ακόμη μια φορά – πως το κράτος οφείλει να επικεντρωθεί στην επίλυση των καθημερινών κοινωνικών προβλημάτων και που είναι πολύ πιο επιτακτική ως ανάγκη η αντιμετώπισή τους, παρά η διασφάλιση όποιας «άνεσης» και πολυτέλειας για τους βουλευτές!

Όλα αυτά τα εκατομμύρια που θα ξοδεύονταν για το νέο κτήριο της Βουλής, είναι η εισήγηση μας να διατεθούν προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και για οικολογικά έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η συνέχιση στην υλοποίηση των σχεδιασμών για ανέγερση του Μεγάρου της Βουλής στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ αποτελεί προσβολή στον λαό και τον πολιτισμό, αφού δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το κτίριο θα κτιστεί πάνω σε αρχαία.

Καλούμε τους αρμόδιους να ακυρώσουν διαπαντός τον διαγωνισμό και να αξιοποιούσουν τα εκατομμύρια που εξοικονομούνται για τον απλό λαό, την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.