Το θέμα καθιέρωσης του εθνικού κατώτατου μισθού επανέρχεται και όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε σημαντικό βήμα την καθιέρωση του εθνικού κατώτατου μισθού. Ήδη καθυστέρησε πάρα πολύ, καθώς η συγκεκριμένη προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Αναστασιάδη χρονίζει από το 2013.

Η Αλεξία Σακαδάκη συντονίστρια της Επιτροπής Εργασίας του Κινήματος δήλωσε πως «Ο κατώτατος εθνικός μισθός, είναι μια αναγκαία ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε εργαζόμενους που δεν μπορούν να τα βγάλουν προς το ζην παρά την πλήρη απασχόλησή τους. Θα πρέπει όμως να καθιερωθεί κατώτατος μισθός για όλους τους τομείς των επαγγελμάτων και όχι επιλεκτικά. Είναι πραγματικά αδιανόητο να εξαιρούνται από την καθιέρωση του κατώτατου μισθού οι οικιακές βοηθοί και οι εργαζόμενοι στη γεωργία. Αυτό αποτελεί δυσμενή διάκριση στους χαμηλά αμειβόμενους συμπολίτες μας και καταδεικνύει παράλληλα μια ρατσιστική προσέγγιση, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αυτών προέρχονται από τρίτες χώρες.

Καλούμε την Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή ενός δίκαιου κατώτατου μισθού, έτσι ώστε να μην εξαιρούνται συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Η εξέλιξη αυτή θα τερματίσει την σημερινή εκμετάλλευση που υφίστανται πολλοί εργοδοτούμενοι διαφόρων επαγγελμάτων, οι μισθοί των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξευτελιστικά χαμηλοί. Περισσότερα σχόλια θα έχουμε όταν δούμε το τελικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων».