Κτήριο πολυτελείας, καταστροφή αρχαίων και δαπάνη χρημάτων ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, είναι αυτό που επιδιώκουν κράτος και βουλή, για χάρη της αίγλης ενός νέου Μεγάρου για το νομοθετικό σώμα.

Η διαφωνία μας σε αυτές τις ιδέες είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η δαπάνη είναι υπερβολική και συνάμα προκλητική. Διερωτόμαστε αν έχουμε εξεύρει λύσεις στα τόσα κοινωνικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και μας περίσσεψαν 150 εκατομμύρια για να Νέα Βουλή.  

Η εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι ξεκάθαρη. Αντί να ξοδευτούν λεφτά για νέο κτήριο της Βουλής, να διατεθούν προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και για έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών όχι μόνο δεν μπορεί να δεχθεί την υλοποίηση του σχεδιασμού του Μεγάρου της Βουλής αλλά θα πολεμήσει με κάθε θεμιτό τρόπο ενάντια στην τεράστια δαπάνη, την καταστροφή των αρχαίων αλλά και την διάθεση του κονδυλίου των 150 εκατομμυρίων σε κοινωνικά ζητήματα. 

Όσοι επιμένουν σε αυτό το έργο βιτρίνας πρέπει να εξηγήσουν στο κυπριακό λαό ότι το κόστος του έχει εκτοξευτεί επειδή επιμένουν να συμβιβάσουν ένα τεράστιο κτίριο με τον ευαίσθητο χώρο των αρχαιοτήτων. 

Διερωτόμαστε γιατί δεν εισακούστηκαν προτάσεις που αφορούσαν την αξιοποίηση των χώρων και των κτηρίων πέριξ της Βουλής, πχ. δημοτικό θέατρο, χώρος  αρχαιολογικού μουσείου, εστιατόρια garden και εμμένουν σε ένα νέο μέγαρο. Κινδυνεύουμε από ένα νέο σκάνδαλο τύπου πλατείας Ελευθερίας. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εισηγούμαστε να μπουν εκ νέου στο τραπέζι της συζήτησης όλοι οι χώροι πέριξ της Βουλής που θα συνδέσουν το παλαιό με το καινούργιο, με ένα δημιουργικό και πολύ πιο οικονομικό τρόπο, όπως αρμόζει στις σημερινές συνθήκες.