Η Κυβέρνηση μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση απόσυρσης του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις σε τράπεζες ουσιαστικά αφήνει αβοήθητη την οικονομία αφού δεν πέρασε το δικό της σχέδιο.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρχει μιας μορφής έλεγχος σε αυτή τη διαδικασία της παροχής εγγυήσεων από την Ελεγκτική Υπηρεσία – που σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του υπουργού Οικονομικών έχει ρίσκο για ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο – η Κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει τις επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους έρμαιο στα νύχια της κρίσης λόγω κορωνοϊού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε στήριξη κυρίως στις μικρές και μεσαίες. Καλούμε την Κυβέρνηση να καταθέσει αμέσως και χωρίς άλλη καθυστέρηση αυτό που αποκαλεί σχέδιο Β’ και όχι να μας παραπέμπει στην ερχόμενη εβδομάδα.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν είχε αντιληφθεί – πάρα το γεγονός ότι της εξηγήθηκε από την αρχή και πριν δυο μήνες – ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης (μετά το πάθημα με τον Συνεργατισμό) δεν επρόκειτο να υποχωρήσουν στο θέμα του ελέγχουν από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Τώρα αναμένουμε τη κατάθεση του νέου πακέτου στήριξης για την οικονομία, του «Plan B» όπως το ονομάζει η Κυβέρνηση. Είμαστε πάντα στη διάθεση της Κυβέρνησης να υποβάλουμε προτάσεις για να γίνει ορθολογιστικά – και οικολογικά – η απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων.