Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) αναλαμβάνει δράση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας.

Η 3η Ιουλίου έχει καθοριστεί ως η Παγκόσμια Μέρα χωρίς Πλαστική Σακούλα (International Plastic Bag Free Day). Για 3η συνεχή χρονιά η Νεολαία Οικολόγων, λαμβάνει μέρος στην Παγκόσμια δράση για τη δια νόμου κατάργηση της παραγωγής και της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Θεωρούμε πως το ζήτημα χρήζει άμεσης δράσης κυρίως μετά από τις πρόσφατες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω μη συμμόρφωσής μας με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Οι ένα εκατομμύριο πλαστικές τσάντες που χρησιμοποιούνται ανά λεπτό σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο ρυπαίνουν το περιβάλλον, μιας και χρειάζονται 100-500 χρόνια για να διασπαστούν ανάλογα με το υλικό κατασκευής, αλλά θέτουν σε άμεσο κίνδυνο πολλούς ζωντανούς οργανισμούς. Τόσο στην ξηρά, όσο και τους οργανισμούς που ζουν στη θάλασσα μιας και το 80% των θαλάσσιων αποβλήτων είναι πλαστικά.

Για τους πιο πάνω λόγους αλλά και για ακόμη περισσότερους, εθελοντές της Νεολαίας Οικολόγων τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται έξω από συγκεκριμένες υπεραγορές για να παρέχουν στον κόσμο υφασμάτινες τσάντες για τα ψώνια τους καθώς και θα τους ενημερώνουν για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας:

  • Σάββατο 1 Ιουλίου 10:00 μέχρι τις 13:00μμ, Υπεραγορά Σκλαβενίτης (Columbia) στη Λινόπετρα
  • Δευτέρα 3 Ιουλίου 4:00 μέχρι 6:00μμ, Υπεραγορά Αθηαινίτης, στη Λευκωσία

Σας περιμένουμε όλους εκεί, «γιατί το πλαστικό δεν μας ταιριάζει»!